Tentoonstelling ‘Kikker is hier!’

Tentoonstelling ‘Kikker is hier!’

Vanaf 14 december is de familietentoonstelling Kikker is hier! te zien in Natuurmuseum Brabant in Tilburg. Peuters, kleuters en hun ouders kunnen in de wereld van Kikker duiken en er allerlei spelletjes doen. En ook het huisje van Kikker en de appelboom zijn er te zien.NatuurmuseumBrabant_02

Kinderen kunnen zich helemaal uitleven op de tentoonstelling. Ze kunnen in Kikkers huisje rondscharrelen, appels plukken, een silhouettenpuzzel maken, verschillen zoeken of een eigen taart bouwen. Maar ook een memoryspelletje doen, verkleden als Kikker of een boek lezen of een filmpje kijken.

“Is het leven niet prachtig! “- Max Velthuijs

In 1962 begon Max Velthuijs (1923-2005) met het illustreren van kinderboeken. Het eerste Kikkerboekje verschijnt in 1989. Er volgen er nog elf, plus enkele Gouden Griffels en andere prijzen. Kikker was het alter ego van Max Velthuijs, een even sympathieke als naïeve optimist. Zijn motto: “Is het leven niet prachtig!” Dat is ook meteen de titel van de documentaire over Velthuijs, die in de theaterzaal te zien is.

Kijk voor meer informatie op www.natuurmuseumbrabant.nl