Kikker en zijn vriendjes

Ken je Kikker en zijn vriendjes al? In de boeken van Kikker beleven ze met elkaar allerlei avonturen.

Kikker

Ik bof dat ik een kikker ben!

Kikker is groen en hij heeft de beste vriendjes van de wereld. Hij vergeet zijn verjaardag wel eens, en hij kan nog niet lezen. Maar hij maakt de mooiste tekeningen, hij kan heel hoog springen, en hij zwemt heel ver om hulp te halen als hij zijn vriendjes moet redden. Avontuur is leuk, maar hij is het gelukkigst in zijn eigen fijne huis aan de rivier.

 

Eend

‘O Kikker,’ zegt ze. ‘Je had wel dood kunnen vallen! Wees toch voorzichtig, want ik houd zoveel van je.’

Eend weet nooit welke dag het is, en ze kan een beetje kattig doen. Maar als Kikker het koud heeft, mag hij meteen haar sjaal hebben. En als hij pijn heeft, maakt ze warme soep voor hem. Meestal is ze zo lief dat je als groene Kikker gemakkelijk verliefd op haar kunt worden.

 

Rat

Wat is de wereld toch mooi, dacht Rat, en hij kreeg een vreemd gevoel in zijn benen.

Als Rat niet op reis is, woont hij in zijn tent bij de rivier. Hij vaart regelmatig met zijn boot nieuwe avonturen tegemoet, maar hij is altijd op tijd terug om zijn vriendjes te redden. Hij timmert als de beste en speelt als het feest is op zijn viool.

 

Varkentje

‘Kom gauw binnen,’ zei Varkentje. ‘Ik heb net een taart gebakken. Jullie zullen wel honger hebben.’

Varkentje zorgt voor een lekker einde in bijna ieder Kikkeravontuur. Eerst appels plukken van de bomen naast haar huisje. Of aardbeien zoeken. En dan beslag maken… Ze is het liefst in haar keuken, bij het fornuis. En de vriendjes laten geen kruimeltje over!

 

Haas

‘Spoken en monsters?’ zei Haas verbaasd. ‘Maar die bestaan helemaal niet.’

Haas kan boeken lezen en hij geeft altijd goede raad. Hij troost Kikker als hij verdrietig is. En hij is gek op worteltjes. Hij kan ook heel goed sneeuwballen gooien, maar hij houdt niet van zwemmen. Dat doet een haas niet!

 

Beertje

‘Jij bent mijn beste vriend en hier hoor ik thuis.’

Op een dag vindt Kikker Beertje, en alle vriendjes zijn meteen dol op hem. Ze leren hem vissen, bakken koekjes met hem en hij mag paardjerijden op de rug van Eend. Beertje gaat nooit meer weg!