Nieuwe Kikker-tentoonstelling in Kinderboekenmuseum!

Het duurt nog eventjes, maar op 10 december 2016 is het zover: de opening van de nieuwe, vaste Kikker-tentoonstelling ‘Ik ben Kikker’ in het Kinderboekenmuseum te Den Haag.
De bijna 150 m2 tellende expositie nodigt 0 tot 6-jarigen uit in de huid van Kikker te kruipen en op ontdekking te gaan. De avonturen van Kikker en zijn vriendjes worden vertaald naar 3D zodat de bezoeker zich waant in de wereld van Max Velthuijs. Aan de hand van prikkelende en interactieve spellen komen, net als in de boeken, op luchtige wijze emoties als angst, blijdschap en verdriet aan bod. Al spelend wordt het plezier in (voor)lezen en de eigen verbeeldingskracht gestimuleerd. Speciaal voor de allerjongsten bevat Ik ben Kikker ook een Kikker-kruipparcours.

 

‘Ik ben Kikker’ is met een grote verscheidenheid aan opdrachten en spellen gericht op het stimuleren van de leesvaardigheid, leesplezier, taal en de sensomotorische ontwikkeling. De actieve doe- en leertentoonstelling is vrolijk, verrassend en vooral ook inspirerend, waarbij het ontdekken, beleven en zelf verzinnen van verhalen centraal staan.

 

‘Ik ben Kikker’ vervangt de huidige (en veel kleinere), vaste tentoonstelling ‘Kikker’ en wordt gerealiseerd op de tweede verdieping, naast de populaire expositie ‘ABC met de dieren mee’, zodat er een hele verdieping ontstaat waar de jongste bezoekers met hun (groot)ouders uren kunnen doorbrengen.

 

Kijk hier voor meer informatie over het Kinderboekenmuseum.